Laudetur Dominus !

Concedat Laurea Laudi !!!

by Dr Dan Waniek, MD
Copyright © 2013
All Rights Reserved.
Copyright Requests Here Please !

01. Pentru ortodoxul din mine, familia adevărată, aceea bazată pe inimă, iar nu pe fluidul pompat de ea, este ca Sfânta Biserică :

02. Nu putem trăi cu adevărat fără ea, deși ea există fără noi și ne mai și dă viață…

03. Biserica e nava cu care râmânem în viață, ancora cu care este ancorată Arca în Sfintele Moaște ale vreunui sfânt la târnosire, cârma cu care noi ținem neîncetat, ca ruga, direcția vieții spre Miazănoapte, fața către Răsărit, dreapta către Miazăzi, și lacrima către Apus.

04. Biserică e oriunde este măcar un piept ce slujește Sfântului Altar, e masa la care suntem poftiți de Stăpân, ținutul în care primim Botezul Apei Vii prin sfințire.

05. Biserica e Taina Nunții, puntea de sus, locul din lumină lină unde spunem celui ce face puntea (pontifex-ului), tot ce ne arde și ne înneacă, tot ce ne sufocă și ne îngroapă. Tot aici ne îngropăm grijile, ne spălăm sufletul, urcăm pe catarg și cântăm, vestind intrarea în marea timpului liturgic.

06. La timpul cuvenit, tot în nava aceasta de lemn suntem primiți cu luntrea noastră cea mai mică, doar atât de largă cât să ne legene trupul în răclița păcatelor noastre, și bănuții dați lui Charon ca să nu ne treacă Styxul înspre iad (Hades). Iadeș 🙂

Iadeș 🙂

07. Biserica dreptcredincioșilor are ușile deschise până la „Ușile, Ușile”, și e clădită cu pridvor. Prea cucernicii și preacuvioșii părinți nu predică în afara pridvorului. Desigur catolicii sunt cel mai adesea mai buni decât catolicismul, dar e și mai sigur că Ortodoxia noastră e mai bună decât noi toți ortodocșii.

08. Cred într-Unul Dumnezeu, în Sfânta Treime, și nu cred că Mântuitorul care naște lumea, ar putea face Sfântul Duh. Nu cred că Stăpânul poate fi înlocuit de cineva, de vreun vicar, fie acela și episcopul de Roma. Sfânta fecioară este zămislită de Sfânta Ana.

09. La Sfânta Mănăstire Vatopedu încornorații mumificați sunt bieții frați care și-au „câștigat” și ei nevolnic apoi forțați, samavolnic, neputrezirea trupului prin trecerea sub sabia mai tare a papistașilor la papistășie.

10. În Ortodoxie Cuvântul este purtat, și Vestea cea Bună se dă Neamurilor nu prin tăierea capetelor celor neplecate, ci prin chinuirea trupului și tăierea capetelor acelor mărturisitori.

11. La noi sunt mai mulți martori decât avocați și mai mulți pacienți fără de arginți decât doctori cu arginți…

12. Mulțumesc Domnului pentru cine a fost la prima comuniune în această biserică !!! Unirea bisericilor nu este operă omenească, trismegistică ori ecumenist-iubiristă, ci însăși predania Sfinților Părinți în Sfânta Tradiție. Biserica este universală și nu catolică pentru poporul lui Hristos doar prin sobornicie !

Mulțumesc Domnului pentru cine a fost la prima comuniune în această biserică !!! Sfânt cu adevărat este doar Domnul, Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos Împăratul și Biruitorul, cel în Sfânta Treime Lăudat !!! Lauri Laudae Concedat !

²

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s